Integritetspolicy

Sekretess och tystnadsplikt

Våra terapeuter och coacher arbetar under sekretess. Det betyder att det är förbjudet att föra vidare uppgifter, även information man fått muntligen. Förbudet gäller alla former av spridning, såväl muntlig som skriftlig, genom samtal i offentliga miljöer eller via sociala medier på internet, undantaget om man av lagliga skäl är tvingad att utlämna dem.

Personuppgifter & integritet

Vi jobbar enligt principen Privacy by design som innebär att vi sparar så få personliga uppgifter som möjligt och bara så länge vi behöver dem för att utföra våra tjänster. Detta är också en del av PUL och EU-direktivet om dataskydd som träder i kraft 25:e Maj 2018.

Din integritet är viktig för oss på PsykologOnline och vi är måna om att skydda dina personuppgifter.
Följande principer gäller när PsykologOnline hanterar dina personuppgifter:

 • Din integritet respekteras och skyddas
 • Vi samlar inte in mer personuppgifter än vad som är nödvändigt
 • Dina personuppgifter sparas inte längre än nödvändigt
 • Dina personuppgifter används bara till det ändamål de är insamlade för
 • Personuppgifter överförs som huvudregel inte till länder utanför EU/EES, men om det görs ser vi till att dina personuppgifter är ordentligt skyddade
 • Dina personuppgifter säljs inte till andra företag
 • Med personuppgifter menas all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en individ. Exempel på personuppgifter är: namn, e-postadress, telefonnummer.

Vilka uppgifter samlas in

Vid besök på vår hemsida används cookies för att föra anonym statistik över vilka sidor som besöks, för att kunna förbättra vår webbplats. Du kan undvika detta genom att justera inställningarna i din webbläsare.

När du kontaktar oss lagras dina kontaktuppgifter så länge det behövs för att vi ska kunna uppfylla vårt åtagande gentemot dig som kund och inte längre än så.

Hantering av uppgifter i samband med betalningar

Betalningar och hantering av de uppgifter som lämnas vid betalning skickas över krypterad anslutning. Inga betalningsuppgifter lagras på våra servrar utan hanteras av våra betalningsleverantörer, Stripe (för kortbetalningar) och Swish (för mobilbetalningar). Båda dessa betaltjänster följer EU:s gällande riktlinjer för betalningar och datasäkerhet och du kan läsa mer om hur de hanterar personuppgifter och betalningsuppgifter här: Stripe / Swish

Den som ej samtycker

Den som inte samtycker med dessa villkor ska inte mata in några uppgifter i formulär på sidan och inaktivera cookies i sin webbläsare, alternativt lämna sidan.

Boka samtal
Stäng

Boka samtal

För att boka ett samtal, fyll i nedanstående formulär.

  * = obligatoriskt

  Villkor för Samtal på PsykologOnline

  För att använda PsykologOnline måste du ha fyllt 18 år.

  Rådgivning online

  Ibland är man bara i behov av ett eller ett par stödsamtal av psykologisk rådgivning online där Du kan berätta om dina funderingar eller ställer en fråga till Psykologen. Du ansvarar själv för hur Du använder vägledning och råd du får på PsykologOnline.

  Samtalstid och form för Terapi online

  Alla sessioner online startar och avslutas på avtalad tid och varar i 45 min. Du är själv ansvarig för att ringa upp Psykologen i tid för att kunna nyttja hela sessionen. Samtliga terapier online bygger på samtal som ibland också kompletteras med övningar.

  Onlineterapi är inte lämpligt vid allvarliga psykiska problem såsom: självmordstankar, självskadebeteende, psykos, missbruk och övergrepp. PsykologOnline erbjuder inte hjälp vid utredningar, intyg och diagnostik.
  Du åtar dig att informera terapeuten under bedömningssamtalen om du haft psykiska problem tidigare i ditt liv eller i dagsläget tar psykofarmaka.

  Du har alltid rätt att avsluta behandlingen när som helst.

  Bokningar och avbokningar

  Bokning och avbokning av en session oavsett om det är samtalsterapi, stödterapi, konsultation eller coachning online sker via mejl: admin@psykologonline.nu. I regel får Du svar på mejl inom 24 timmar.

  För att undvika debitering av ej använd tid ska avbokning av inbokad tid ske minst 24 timmar innan bokad tid. Vid återbud senare än 24 timmar innan bokad tid återbetalas inte avgiften. PsykologOnline återbetalar aldrig avgifter för tidigare sessioner. Vid återbud minst 24 timmar innan avtalad tid av rabatterade behandlingar återfås resterande del minus kostnad för utnyttjad del till normalpris.

  Betalade sessioner kan användas inom 2 år från betalningsdatum, efter detta datum förfaller de och återbetalas inte.

  Om PsykologOnline är ansvarig för att sessionen inte kommit till stånd erbjuds i första hand ny tid och i annat fall betalas avgiften tillbaka. PsykologOnline tar inte ansvar för och kompenserar inte förlorad tid vid tekniska problem exempelvis med din utrustning eller driftstopp i telekommunikationen. PsykologOnline åtar sig att använda en bra utrustning för såväl Skype som telefon.

  Betalning för onlineterapi

  Terapi och stödsamtal online betalas i förväg med kontokort/Visakort/Mastercard genom Stripe innan sessionen. Stripe bokför din betalning samt informerar PsykologOnline om att den är genomförd.

  Senast uppdaterad 9 juli 2018